Ο δάσκαλος που πήρε έλεγχο από τους μαθητές του!

Ζήτησε από τα παιδιά να τον αξιολογήσουν και να του βάλουν βαθμό

Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας από τους χαρισματικούς δασκάλους που διαθέτει αυτή η χώρα. Κατανοεί πλήρως την ευθύνη του λειτουργήματος που επιτελεί και πράττει αναλόγως. Οι παιδαγωγικές μέθοδοι που ακολουθεί είναι σύγχρονες και εντυπωσιακές, όπως αυτή της δικής του αξιολόγησης από τους μαθητές του, τα παιδιά που βαθμολογεί και ο ίδιος καθημερινά. 

Έτσι, ο δάσκαλος πήρε τον έλεγχο με τους βαθμούς του και ανακοίνωσε το γεγονός στα social media διευκρινίζοντας και τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τη μορφή αυτή αξιολόγησης, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα σχόλια που άφησαν οι μαθητές του στο ειδικό έντυπο για τη βαθμολογία του. 

Στην ανάρτησή του επισημαίνει:

"Σήμερα πήρα τους βαθμούς μου. φυσικά και είχα άγχος, όποιος παίρνει βαθμούς έχει άγχος. τι σημαίνει είμαι δάσκαλος; η πιο ουσιαστική αξιολόγηση μας, έρχεται από τα παιδιά κι αυτή που έχει την πιο μεγάλη σημασία. ζήτησα από τους μαθητές και τις μαθήτριες μου λοιπόν να με βαθμολογήσουν , να με αξιολογήσουν. στην αρχή σάστισαν, τους εξήγησα ότι ακόμα κι εγώ μπορεί να μην τα πηγαίνω καλά, είναι σημαντικό να μου εξηγήσουν τι δεν πήγε όπως νόμιζα. ήμουν επεξηγηματικός; βοήθησα ; ένιωσα ; ήμουν παρών ; μάλωσα , φώναξα , κέρδισα , έχασα ; πολλά ερωτήματα που πιστέψτε με δεν είχα καμία σιγουριά για το πώς θα απαντηθούν. τα παιδιά όμως μπήκαν στο “παιχνίδι“ μου, γιατί κανείς δεν είναι αλάθητος και τέλειος. το να είσαι δάσκαλος είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο. το να επηρεάζεις , να δίνεις τον ρυθμό ή να δείχνεις τον δρόμο , από τα πιο μεγάλα βάρη. σε αυτή την αξιολόγηση τα πήγα καλά μαμά , θα κάτσω να μελετήσω τους βαθμούς, τα σχόλιά τους. κάποια παιδιά ζήτησαν παραπάνω μπράβο, κάποια θέλουν πιο πολύ παιχνίδι μαζί μου, κάποια με ενθάρρυναν. σε γενικές γραμμές, θα φέρω σπίτι καλούς βαθμούς. στο επόμενο τρίμηνο ποιος ξέρει, θα προσπαθήσω"

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τους μαθητές του ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και από άλλους δασκάλους με ιδιαίτερα επιτυχή αποτελέσματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ