Ο “επιθετικός επικριτής” και ο χαμός στο Twitter

Ο “επιθετικός επικριτής” και ο χαμός στο Twitter

Τι απαντά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος για την ακύρωση της παρασημοφόρησης

Τη δική του απάντηση για την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την αφαίρεση του ονόματός του από τη λίστα του υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε ο διασώστης προσφύγων, Ιάσονας Αποστολόπουλος.

«Χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια». Μάλιστα, αφήνει αιχμές στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος».

Ο κ. Αποστολόπουλος ευχαριστεί για τα μηνύματα υποστήριξης που δέχεται από τον κόσμο, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση στο προσφυγικό. 

«Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες, οι ελληνικές αρχές έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft)», γράφει, απαντώντας εμμέσως και στον χαρακτηρισμό του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του «ανακοίνωσε» την ακύρωση της βράβευσης, χαρακτηρίζοντας τον Ιάσονα Αποστολόπουλο «επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας». Όπως γράφει ο διασώστης θα παραμείνει «επιθετικός επικριτής για πάντα». 

«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα.»

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ και μια τεράστια αγκαλιά σε όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης. Τα λόγια από τον έξω κόσμο είναι ανάσα δύναμης όταν είμαστε στο καράβι, όπως τώρα.

Εν προκειμένω, χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια.

Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος.

Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ότι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.

Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες, οι ελληνικές αρχές έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft).

Η μόνη απάντηση στα συνεχή βίντεο που βγαίνουν, είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυταπόδεικτο ότι η ελληνική πολιτεία δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αντικείμενο βράβευσης, πόσο μάλλον το υποκείμενο.

Όσο για μας.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα.

Και αυτά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας.

Αυτά τα παράσημα αξίζουν όλες τις προσπάθειες του κόσμου.

Περήφανος “επιθετικός επικριτής” για πάντα».

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζήτημα έγινε ευρέως όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, γνωστοποίησε στους ακολούθους του σε Facebook και Twitter πως ακυρώνεται η παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου, χαρακτηρίζοντας τον «επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων». «Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί», έγραψε ο βουλευτής.

 

 

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις για την ακύρωση παρασημοφόρησης διασώστη προσφύγων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ