Ο Μαυραγάνης, το εμβόλιο κορωνοϊού και η αντίδραση του καθηγητή

Ο Μαυραγάνης, το εμβόλιο κορωνοϊού και η αντίδραση του καθηγητή

Η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού που προκάλεσε αντιδράσεις

Πυρ και μανία έγινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος ακούγοντας τον πρώην υφυπουργό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Νίκο Μαυραγάνη να μιλά για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Οι δύο τους ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή του Mega ΒΑΒΕΛ όπου κλήθηκαν να  τοποθετηθούν αναφορικά με τον προβληματισμό που έχουν δημιουργήσει σε μερίδα του πληθυσμού τα σενάρια που θέλουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να είναι υποχρεωτικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γεννετική τροποποίηση του γεννετικού κώδικα του ανθρώπου». Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μαυραγάνη προκάλεσε την «έκρηξη» του καθηγητή Πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση» ανέφερε ο καθηγητής, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που μόλις άκουσε να λέει ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε, βάζοντας άμεσα τα πράγματα στη θέση τους: «Το εμβόλιο που θα γίνει είναι RNA. Το γεννετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει μόνο ένζυμα να μετατρέψει το DNA σε RNA. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να ενσωματώσω RNA σε DNA».

Και ανέφερε με νόημα: «Το να λέει ένας έγκριτος νομικός, όπως ο κ. Μαυραγάνης, για το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές ή όχι, απλά με ξεπερνά. Είναι σαν να ρωτάτε εμένα, πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ