Οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων και πόσο επηρεάζονται από την απογραφή!

8-10 έδρες θα αλλάξουν κυρίως σε τριεδρικές περιφέρειες

Περιμέναμε, αλήθεια είναι, τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων των κομμάτων μέσα στο Δεκέμβρη και μάλιστα σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όμως όπως εξηγούσε στο Ρέθυμνο σε ομήγυρη φίλων του ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτό φαίνεται να καθυστερεί κάπως και ο λόγος δεν είναι ο γρίφος της προκήρυξης των εκλογών! Ποιος είναι ο λόγος; Μα τα επίσημα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία των αποτελεσμάτων της περισυνής απογραφής τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά πριν το τέλος του χρόνου.

8-10 έδρες θα αλλάξουν κυρίως σε τριεδρικές περιφέρειες χωρίς βέβαια να αλλάζει κάτι στο σύνολο των 300 εδρών αλλά θα μεταβληθούν τα δεδομένα για αρκετές περιοχές της χώρας. «Δεν μπορώ να ανακοινώσω ψηφοδέλτια και υποψήφιους τώρα και στη συνέχεια να κληθώ να ζητήσω από κάποιους να κάνουν πίσω αν στην περιοχή τους μειωθεί ο αριθμός των εδρών και άρα ο αριθμός των υποψηφίων» εξηγούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην Κρήτη πάντως δεν αλλάζει κάτι αυτό το ξέρουμε με σιγουριά, οπότε λίγο υπομονή ας κάνουν οι ενδιαφερόμενοι αν και εξετάζεται κάποιο… τρικ για να ξεπεραστεί ο σκόπελος κυρίως σε περιοχές όπως το νησί μας, που δε θα υπάρχει διαφοροποίηση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ