Οι διαφωνίες για τα κλειστά και τα ανοιχτά σχολεία

Οι διαφωνίες για τα κλειστά και τα ανοιχτά σχολεία

Τί είπε ο Σ. Τσιόδας για το θέμα που δίχασε την επιτροπή

 

O Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για το νέο lockdown, αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οδήγησαν ουσιαστικά στη νέα καραντίνα.

Ειδική ήταν η αναφορά του για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς και δεν είναι άλλο από τα σχολεία και την επιλογή λειτουργίας μόνο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων κατά τη διάρκεια του lockdown, που θα ισχύσει για τρεις εβδομάδες, έως το τέλος Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ.Τσιόδρας αποκάλυψε ότι δεν ήταν ένα εύκολο θέμα συζήτησης στην επιτροπή. «Η επιτροπή διχάστηκε σε αυτό το θέμα. Συζητήσαμε έντονα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους της τελικής επιλογής: «Είμαστε αναφανδόν υπέρ της συνέχισης της εκπαίδευσης. Δεν θέλαμε να διακόψουμε τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αλλά από τη συμβολή τους στη διασπορά. Εκεί ψηφίσαμε και είπαμε να συνεχίσουν μόνο τα δημοτικά. Σε αυτές τις ηλικίες η διασπορά και η μετάδοση του ιού είναι πάρα πολύ μικρή» και συνέχισε: «Μετά την ηλικία των 16 και 18 είχαμε εισηγηθεί να γίνεται τηλεκπαίδευση».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ