Οι εκπλήξεις του ανασχηματισμού και το "άρωμα" εκλογών

Οι εκπλήξεις του ανασχηματισμού και το "άρωμα" εκλογών

Η «ανάβαθμιση» Βορίδη, Χατζηδάκη και η "εξαφάνιση" Θεοδωρικάκου - Η εκπροσώπηση της Κρήτης

Η πλήρης απουσία του μέχρι χθες Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και τα νέα πόστα των Μάκη Βορίδη και Κωστή Χατζηδάκη είναι ίσως από τα πιο αξιομνημόνευτα στοιχεία του νέου κυβερνητικού σχήματος
Μάκης Βορίδης στο κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών και Κωστής Χατζηδάκης από το Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Εργασίας δίνουν το στίγμα ενώ σταθεροί μένουν οι περισσότεροι υπουργοί, μεταξύ αυτών, Γεωργιάδης, Κεραμέως, Μενδώνη, Σταικούρας, Δένδιας, Κικίλιας, Χρυσοχοίδης.

Κατά βάση προστέθηκαν νέα πρόσωπα ως υφυπουργοί, όπως η Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός στο υπουργείο Μετανάστευσης, αρμόδια για την ένταξη,  ο προερχόμενος από το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και η Μαρία Συρεγγέλα στο Εργασίας ως Υφυπουργός αρμόδια για την δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.

Το "άρωμα" των εκλογών

Ο έως τώρα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ως νέος Υπουργός Εσωτερικών, υπήρξε τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή γνωρίζει καλά το αντικείμενο που αναλαμβάνει, ενώ κατά γενική παραδοχή έκανε αρκετή δουλειά στο υπουργείο που αφήνει, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Η ανάθεση του Υπουργείου στον κ. Βορίδη, όπως επισημαίνεται από τους γνωρίζοντες, σημαίνει κυβερνητική προετοιμασία για εκλογές, παρά το γεγονός ότι το στήσιμο της κάλπης δεν είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό αυτή την περίοδο.

Πρόσθετη ένδειξη ότι το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται για τη διενέργεια εκλογών, χωρίς κατ' ανάγκη να είναι στα σχέδια,  είναι η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα, στελέχους της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξιοσημείωτη χαρακτηρίζεται και η "αναβάθμιση" του Κωστή Χατζηδάκη, που αναλαμβάνει το "καυτό" Υπουργείο Εργασίας, αλλά και η παραμονή στο Υπουργείο Τουρισμού του Χάρη Θεοχάρη, καθώς η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι ο κ Θεοχάρης θα ήταν σε αυτούς που θα εγκαταλείψουν το κυβερνητικό σχήμα.

Η εκπροσώπηση της Κρήτης

Σε επίπεδο εκπροσώπησης της Κρήτης στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Πλακιωτάκης, Αυγενάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης μένουν στις θέσεις τους, ωστόσο έχουμε την αποχώρηση του Βασίλη Διγαλάκη από το Υπουργείο Παιδείας. 
Η αποχώρηση αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι "αναπληρώνεται" από τον κρητικής καταγωγής Νικόλα Γιατρομανωλάκη που τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Υφυπουργός. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ