Οι fake θάνατοι από το εμβόλιο και η παραπληροφόρηση!

Οι fake θάνατοι από το εμβόλιο και η παραπληροφόρηση!

Παρά τις διαψεύσεις παραμένει η fake πλευρά της ψεύτικης είδησης

Ένα γαϊτανάκι δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την στιγμή που βγήκε μια είδηση για δήθεν θανάτους από το εμβόλιο της Pfizer. Οι επιστήμονες το αποδόμησαν αμέσως- μεταξύ αυτών και ο Μόσιαλος που τόνισε χαρακτηριστικά:

"Τα σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech προκάλεσε 2 θανάτους εθελοντών. Αυτό βέβαια δεν ισχύει με βάση τις ανακοινώσεις του FDA που πιστοποίησε πως οι 2 θάνατοι δεν έχουν σχέση με το εμβόλιο. Ο FDA όμως ανακοίνωσε ότι 4 εθελοντές που ήταν στην ομάδα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Κανένας από αυτούς τους 6 θανάτους δεν αξιολογήθηκε από τους ερευνητές ως σχετιζόμενος με το εμβόλιο υπό μελέτη, όπως αναφέρεται στην έκθεση που περιλαμβάνει τα δεδομένα των περίπου 38.000 συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.

Αν ήθελε κάποιος να το παίξει έξυπνος θα μπορούσε να βγάλει ένα τίτλο, πως 4 άτομα που δεν πήραν το εμβόλιο πέθαναν στις κλινικές δοκιμές των Pfizer/ BioNTech, άρα καλύτερα να κάνουμε το εμβόλιο."

Κι όμως παρά τις επίσημες και λεπτομερειακές διαψεύσεις η...fake είδηση επικράτησε. Πώς γίνεται αυτό;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ