Οι γυναίκες του Cretalive στέλνουν μήνυμα

Οι γυναίκες του Cretalive στέλνουν μήνυμα

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Οφείλουμε στον εαυτό μας να σπάσουμε την σιωπή... 

Το 2021 στην Ελλάδα κάθε μήνα υπήρχε τουλάχιστον μια γυναικοκτονία. Συνολικά, τους δέκα πρώτους μήνες του έτους, δολοφονήθηκαν 13 γυναίκες.
Σε όλον τον κόσμο, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναφορές περιστατικών βίας κατά γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των άλλων περιοριστικών μέτρων.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας οι τηλεφωνικές γραμμές στήριξης και οι ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ευρώπη έχουν αναφέρει μια ανησυχητική αύξηση στις κλήσεις από γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο .
Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική βία, σεξουαλική βία, ή και τις δύο μορφές βίας από την ηλικία των 15 ετών και έπειτα. 
Το 55% των γυναικών έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μία ή περισσότερες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ το 11% έχει υποστεί ψηφιακή παρενόχληση. Μία στις είκοσι έχει βιαστεί.

Δεν είναι αριθμοί! Είναι ανθρώπινες τραγωδίες, γένους θηλυκού. Είμαστε εμείς, εσείς που οφείλουμε στον εαυτό μας να σπάσουμε την σιωπή. Να μιλήσουμε. 
Οι γυναίκες του Cretalive σας προτρέπουν να βοηθήσετε όλοι για να σπάσει ο κύκλος της βίας! Καμία μόνη, καμία στο σκοτάδι! 
Ας ανοίξουμε την πρώτη χαραμάδα για να βρει το δρόμο του το φως...
Ευχαριστούμε την Μυρτώ, την Κατερίνα, την Άννα, την Σώτια, την Ελίνα, την Κατερίνα, την Φρόσω, την Ειρήνη, που δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να βγουν μπροστά. 
Ευχαριστούμε εσάς που ακούτε και μεταφέρετε κι αλλού την φωνή τους. 


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ