Οι παθογένειες στον ΟΑΕΔ και οι προσπάθειες του προσωπικού

Οι παθογένειες στον ΟΑΕΔ και οι προσπάθειες του προσωπικού

"Έίμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λειτουργούν όλα καλά, για να μην το κάνουμε σημαίνει ότι προφανώς δεν μπορούμε"

Υπάρχουν τα πολλά παράπονα πολιτών για τον ΟΑΕΔ, που κατά καιρούς φιλοξενούνται στο Cretalive, υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος που εξηγεί σε ένα βαθμό τις καθυστερήσεις οι οποίες παρατηρούνται.

Το να τους παίρνει όλους η μπάλα, - όπως επισημαίνουν οι εκ των έσω - είναι άδικο κι άτοπο.
Γιατί, τί πρέπει να πουν κι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 15ωρα και 18ωρα την ημέρα, που έχουν ξεχάσει τί θα πει γιορτές, αργίες και Σαββατοκύριακο, τρέχουν να καλύψουν λάθη λογιστών και αβλεψίες πολιτών, και τα ακούνε από πάνω; Εξαιρέσεις συναντάμε, αν και μέσα στο γενικότερο αλαλούμ, φαίνονται όλοι ίδιοι (κακώς!).

Το ηλεκτρονικό σύστημα, με αφορμή και την πανδημία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, όμως δεν είναι για όλους. Σαν το δια ζώσης βέβαια δεν έχει! Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Είναι και η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, Και μέσα σ' όλα να συνυπολογιστεί ότι το προσωπικό έχει μειωθεί και η δουλειά έχει τριπλασιαστεί.

Το' χουν παράπονο πάντως κάποιοι εργαζόμενοι, ότι προ κορωνοϊού αρκετοί πολίτες ήταν πιο συνεργάσιμοι, πιο συνεπείς και πιο τυπικοί στα ραντεβού τους και στις ημερομηνίες όπου συμπλήρωναν τις αιτήσεις τους. Γιατί σου λένε, οι πλέον εργατικοί και αφοσιωμένοι υπάλληλοι, ότι στη δεκαετή κρίση απ' αυτούς στηρίχθηκε ο κόσμος και δυστυχώς αυτό δεν αναγνωρίζεται. Τώρα που η όλη κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη και δύσκολη, δεν υπάρχει καμία κατανόηση και προς το πρόσωπό τους.

Το πόσα email και πόσα τηλεφωνήματα δέχονται καθημερινά, δεν περιγράφεται. Και για τα πιο απλά... θέματα. "Πρέπει να έρθεις να το δεις με τα μάτια σου" προσκαλούν τους δύσπιστους, χώρια που δεν κρύβονται πίσω απ' το δάχτυλό τους: Τις βλέπουν και τις ξέρουν τις παθογένειες ωστόσο το "να στοχοποιούνται αυτοί που εργάζονται ασταμάτητα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, είναι άδικο". Και στην τελική, θα σου πουν ότι "είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λειτουργούν όλα καλά, για να μην το κάνουμε σημαίνει ότι προφανώς δεν μπορούμε".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ