Πανέμορφος ερωδιός στον Καράβολα "ξεδιπλώνει" τα φτερά του!

Ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" τις στιγμές πριν από το πέταγμά του

"Οι όμορφες στιγμές βρίσκονται σχεδόν παντού" λέει στο Cretalive ο κ. Δημήτρης Λιάσκος ο οποίος συνάντησε τον όμορφο και περήφανο ερωδιό στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο.

Το παιχνίδισμα με τον αφρό των κυμάτων και το άνοιγμα των φτερών για το πέταγμα πάνω από τη χειμωνιάτικη σκοτεινή θάλασσα έγινε το σκηνικό μιας σειράς όμορφων φωτογραφιών και η στιγμή "κλειδώθηκε" για πάντα.

Ερωδιός στον Καράβολα

Στην Ελλάδα συναντάμε 10 διαφορετικά είδη ερωδιών, ενώ το πανέμορφο αυτό πουλί της ακροθαλασσιάς και των ρηχών νερών το συναντάμε και σε μια σπάνια παραινετική και διδακτική ιστορία της μυθολογίας που μας παραδόθηκε από τον μυθογράφο του 2ου μΧ. αιώνα Αντωνίνο Λιβεράλι.

Ερωδιός Καράβολας

Όπως αναφέρει το greek-language.gr, o Ερωδιός ήταν ένα από τα παιδιά του Αυτόνοου και της Ιπποδάμειας, που δεν φρόντιζαν την περιουσία τους και τις καλλιέργειες τους. Όταν τα εξαγριωμένα άλογα της οικογένειας σκότωσαν το ένα από τα παιδιά, ο θρήνος ήταν τόσο σπαρακτικός που ο Δίας και ο Απόλλωνας τους λυπήθηκαν. Όλοι τους μεταμορφώθηκαν σε πουλιά δίνοντάς τους και το όνομά τους.

Ερωδιός Καράβολας

Φωτογραφίες από Δημήτρη Λιάσκο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ