Το παρασκήνιο μιας συνεργασίας και η σύγκρουση για το κρητικό ελαιόλαδο

Το παρασκήνιο μιας συνεργασίας και η σύγκρουση για το κρητικό ελαιόλαδο

Η αντίδραση και η..."βόμβα" που ετοιμάζεται να σκάσει

 

Το μυριζόμουν εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται πως είναι έτοιμη να σκάσει η...."βόμβα" στον χώρο του κρητικού ελαιόλαδου με ραγδαίες ανακατατάξεις και απρόβλεπτες εξελίξεις για το προϊόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση του νησιού και ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες ''παίκτες'' στο χώρο του ελαιόλαδου ετοιμάζονται για σύγκρουση που δεν θα είναι από τις συνήθεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το προϊόν  αυτό καθ' αυτό και οι πρακτικές που εφαρμόζει η  ιδιωτική εταιρία στην τυποποίηση και προώθηση του, εξοργίζοντας  την διοίκηση της οργάνωσης και οδηγώντας την να πάρει μέτρα για να σταματήσουν τα ''παιγνίδια '' σε βάρος του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου αλλά και των παραγωγών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η οργάνωση, με την συνδρομή μάλιστα και των αρχών, στοιχεία που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζήτηση ή και συνεργασία.

Δεν ξέρω πόσο στα άκρα θα το πάνε, αλλά νομίζω  πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους για να μην δυσφημιστεί ο θησαυρός της κρητικής γης. Αρκετά προβλήματα έχει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ