Περιμένοντας το ΦΕΚ για τι ισχύει και τι όχι με το "κόκκινο" Ηράκλειο

Περιμένοντας το ΦΕΚ για τι ισχύει και τι όχι με το "κόκκινο" Ηράκλειο

Το "κόκκινο" Ηράκλειο και τα εύλογα ερωτήματα για τα νέα μέτρα από το Σάββατο

Ένας μικρός χαμός γίνεται όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και παντού, απ' όπου μπορεί να αντλήσει πληροφορίες ο πολίτης, αναφορικά με το τι ισχύει με τα νέα μέτρα στο Ηράκλειο.

Τι ισχύει και τι δεν ισχύει από αύριο, Σάββατο, για το "κόκκινο" Ηράκλειο; Μπορεί να μετακινηθεί από το Ηράκλειο προς την ενδοχώρα και αντίστροφα; Θα μπορούν να πάνε για αγροτικές εργασίες ή για να περιποιηθούν τους υπέργηρους συγγενείς τους εκεί που δεν υπάρχει σκληρή καραντίνα; Τι θα γίνει αύριο με τη μεγάλη Λαϊκή του Σαββάτου; Θα μπορέσουν να κατέβουν οι παραγωγοί αν δεν μπορούν να μετακινηθούν οι καταναλωτές; Τι θα γίνει με τα νεκροταφεία; 

Ερωτήματα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα! Το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας έχει πάρει φωτιά (μην ξεχνάτε πως από σήμερα ισχύουν και τα νέα έντυπα ως προς τις μετακινήσεις) και οι αστυνομικοί που περιμένουν αρχικά το ΦΕΚ που θα ξεκαθαρίζει το τι θα ισχύει και τι όχι, λόγω του κοκκινίσματος, αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. 

Μα ακόμα κι αν έλθει απόψε το ΦΕΚ ή αύριο το πρωί, συχνά ζητούνται διευκρινίσεις που απαιτείται χρόνος. Μάλλον ισχύει το βλέποντας και κάνοντας, σίγουρα πάντως για αύριο θα είναι μεταβατική ημέρα όποτε κινηθείτε όπως το κάνατε μέχρι σήμερα και... ες αύριον τα σπουδαία!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ