Πλατεία Ελευθερίας: Τέλος οι πυλώνες φωτισμού - Βίντεο

Ξεκίνησε η διαδικασία του... ξηλώματος - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πραγματικότητα γίνεται η απομάκρυνση των πυλώνων φωτισμού από την πλατεία Ελευθερίας, ένα αίτημα πολλών Ηρακλειωτών, από τις πρώτες κι όλας ημέρες της τοποθέτησής τους εκεί. 

Πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε το "ξήλωμα" από συνεργεία του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο. 

Στο σημείο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Σισαμάκης.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η απομάκρυνση των πυλώνων όπως έγραψε το Cretalive, αποφασίστηκε λόγω σοβαρού προβλήματος στατικότητας.

Τα 11 «κατάρτια» όπως είναι ευρέως γνωστά στο Ηράκλειο, είχαν εμφανή σημάδια οξείδωσης λόγω διάβρωσης, ενώ κάποιοι από τους πυλώνες έχουν τρύπες στη βάση τους.

πυλώνες


Όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα είχαν αποκαλυφθεί κατά τη διαδικασία των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας και ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: «Οι πυλώνες όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ακόμα και αν δεν είμαστε ειδικοί, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη των ειδικών και την έχουμε, πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι πυλώνες θα απομακρυνθούν διότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.».

πυλώνες

Οι πυλώνες θα αντικατασταθούν στο μεταβατικό στάδιο από εννέα νέα φωτιστικά σώματα και η οριστική λύση θα προκύψει έπειτα από συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και με γνώμονα να είναι συμβατή με τον χαρακτήρα της πλατείας Ελευθερίας όπως διαμορφώνεται.

πυλώνες

 

Δείτε επίσης

Απομακρύνονται οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού από την πλατεία Ελευθερίας (video)

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ