Το Πολυτεχνείο και η ένταση με τον Κουτσούμπα

Το Πολυτεχνείο και η ένταση με τον Κουτσούμπα

Τί είπε ο πρωθυπουργός

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αναβολή της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

"Αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχουν ανάγκη από σύμπνοια, η πολιτεία έχει ανάγκη από την ψύχραιμη κριτική της αντιπολίτευσης όχι από ανοησίες, όπως αυτές που ακούσαμε για την τηλεκπαίδευση. Και σίγουρα όχι από την εγκληματική στάση όσων και εδώ απευθύνομαι σε εσάς κ. Γενικέ Γραμματέα (Δ. Κουτσούμπας), που εν μέσω πανδημίας βλέπουν και μιλούν ακόμα για την πορεία του Πολυτεχνείου, παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εορτασμοί και για άλλες εθνικές εορτές, ρισκάροντας να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου προς τις μονάδες εντατικής. Ας συμφωνήσουμε σήμερα σε αυτό ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μια εξαιρετικά περιορισμένη και λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στο δρόμο κανείς και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

"Να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Η κυβέρνηση όπως δεν επέτρεψε και την 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μην γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία για το Πολυτεχνείο και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση" πρόσθεσε, προκαλώντας την αντίδραση του Γραμματέα του ΚΚΕ. "Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε" απάντησε ο Πρωθυπουργός στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος βρισκόταν στα έδρανα, αλλά δεν ακουγόταν. Με τον Πρόεδρο της Βουλής να του λέει ότι δεν έχει τον λόγο και θα τοποθετηθεί με την σειρά του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ