Πώς τα Μάλια δεν έγιναν... Μάνδρα!

Οι παλιότεροι παραπέμπουν σε ένα αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο το 1976, αλλά μέσα στην πρωτοφανή καταστροφή, το ευτύχημα είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα!

 

Ανείπωτη καταστροφή, χαμένες περιουσίες και ένα βομβαρδισμένο τοπίο λες και δέχτηκε μια βόμβα η περιοχή της Χερσονήσου, που περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της!

Οι παλιότεροι παραπέμπουν σε ένα αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο το 1976, αλλά μέσα στην πρωτοφανή καταστροφή, το ευτύχημα είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα! Μιλώντας με το μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, μας εξηγούσε πως είναι πιθανότατα συγκυριακό το γεγονός πως δεν υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις σήμερα στην περιοχή του Οροπεδίου κι έτσι δεν κατέβηκαν νερά από τα Λασιθιώτικα Όρη.

Φανταστείτε πως στο Τζερμιάδων χθες έπεσαν μόλις 70 χιλιοστά νερού- μας είπε - και κάντε το συνειρμό με το περασμένο Σάββατο που έπεσαν στο Οροπέδιο 310 χιλιοστά, αν αυτά τα δυο καιρικά φαινόμενα δεν είχαν γίνει σε δύο φάσεις, τότε τα Μάλια θα ζούσαν καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες που έζησαν στη Μάνδρα Αττικής με την εκατόμβη των νεκρών!

Και πραγματικά βλέποντας τις συγκλονιστικές εικόνες με τα ορμητικά νερά, τις διασώσεις και τα δεκάδες αυτοκίνητα που τα πήρε το ποτάμι, ο Θεός ήταν μεγάλος για τους κατοίκους, που θα πρέπει, όσοι κινδύνεψαν, να μακαρίζουν την τύχη τους!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ