Προσαγωγές προληπτικές και ζήλος υπερβολικός

Προσαγωγές προληπτικές και ζήλος υπερβολικός

Η κοπέλα κάτω από την μπότα του αστυνομικού και αυτοί που πήγαιναν στη δουλειά

Ήταν κάτι παραπάνω από οργανωμένη η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας το απόγευμα της Τρίτης, στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποτραπεί η όποια εξαγγελθείσα συγκέντρωση ή πορεία για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Τόσο οργανωμένη, που ακόμα και όσοι έστω σκέφτηκαν να συμμετάσχουν σε πορεία δεν... πρόλαβαν να καταλάβουν από πού τους ήρθε. Σε χρόνο "μηδέν" οι κλούβες γέμισαν με προσαχθέντες και προορισμό το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για τα περαιτέρω, ενώ κάτι ανάλογο είχε γίνει νωρίτερα σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Σε όλες τις καλά σχεδιασμένες επιχειρήσεις ωστόσο είναι νομοτέλεια ότι κάτι θα...στραβώσει! 
Στην περίπτωση του Ηρακλείου, αλγεινή εντύπωση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο υπερβολικός ζήλος που έδειξαν όργανα της τάξης κατά νεαρής κοπέλας η οποία επιχείρησε να πάρει πίσω πανό που είχαν αποσπάσει λίγο νωρίτερα από την παρέα της οι  αστυνομικοί

Ήδη κυκλοφόρησαν βίντεο με την εικόνα της κοπέλας πεσμένης στο μάρμαρο της πλατείας Ελευθερίας, και δύο αστυνομικούς να προσπαθούν να της περάσουν χειροπέδες, μάλιστα ο ένας την πατά στη πλάτη στην προσπάθειά του να αποτρέψει την...διαφυγή της. Όλα αυτά εν μέσω διαμαρτυριών από πολίτες που παρακολούθησαν το σκηνικό. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και δύο άνδρες οι οποίοι περνούσαν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά από την πλατεία Ελευθερίας και οι οποίοι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους πήγαιναν στον χώρο εργασίας τους, το γραφείο τους!
Το βίντεο του Cretalive αποτυπώνει το στιγμιότυπο:
 “Αυτοί (αστυνομικοί) είναι τρομοκράτες πίσω από τη μάσκα! Ελάτε όλοι!” φώναζε ένας εξ αυτών, κραδαίνοντας την αστυνομική του ταυτότητα και καλώντας τον κόσμο που βρισκόταν πέριξ της πλατείας να βρεθεί στο σημείο.
“Με αυτό που κάνετε τώρα, με τρομοκρατείτε! Εγώ είμαι τοπογράφος μηχανικός και ο κύριος γεωλόγος” εξηγούσε ο έτερος προσαχθείς.

Ιδιαίτερα αυστηροί ήταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και με τους δημοσιογράφους, τους οποίους είχαν βάλει μέσα σε ένα στενό κλοιό προκειμένου να κινούνται και να κάνουν τη δουλειά τους, καταγράφοντας τα γεγονότα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ