Το ψαράκι με τη Ντόρα, η ζεστή και χαλαρή κουβέντα με την ομάδα Αρναουτάκη και το πολιτικό όφελος μιας συνάντησης!

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είναι στέλεχος πρώτου επιπέδου, δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να την έχεις σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης!

Τα είχε όλα και πάνω απ’ όλα ζηλευτούς ψαρομεζέδες η σημερινή συνάντηση της πρώην υπουργού και βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη με την περιφερειακή ομάδα του Σταύρου Αρναουτάκη στο εστιατόριο "Εν πλω".

Η κουβέντα, που όπως αποκάλυψε το Cretalive (δείτε εδώ), είχε τροφοδοτήσει τα τελευταία 24ωρα το πολιτικό παρασκήνιο τα είχε όλα! Και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ανάπτυξη στην Κρήτη και προωθητικές ενέργειες, ώστε να ξεμπλοκαριστούν έργα και χρήματα για το νησί, μα πάνω απ’ όλα καλή προαίρεση απ’ όλους, για να πάει μπροστά η Κρήτη.

Στην αρχή η ίδια η Ντόρα, αφού τους ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή τους, τους ζήτησε να πάρουν το λόγο και να πουν ο καθένας τα ζητήματα που θέλουν να θέσουν και πως και η ίδια μπορεί να βοηθήσει στο να πάνε παρακάτω. Είναι πάντως λογικό πως παρ'ότι ο χρόνος που αφιερώθηκε δεν ήταν μεγάλος στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων σε σχέση με την υπόλοιπη κουβέντα, έδειξε την ενόχληση της για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ταχθεί κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Αν και ήταν πολύ προσεκτική στη διατύπωση της φάνηκε να μην καταλαβαίνει (κυρίως για εκείνους που εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ) τις αιτιάσεις και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν. «Θέλω να κατανοήσω γιατί κάποιοι ψηφίσατε κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ. Εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως μπορώ να κάνω ότι περνά από το χέρι μου να έλθει στο νησί μας ένα μεγάλο ξένο ιδιωτικό ΑΕΙ και να επενδύσει στην Κρήτη. Δεν το θέλετε αυτό; Δεν θέλετε να γίνει η Κρήτη ένα κέντρο που θα φέρει πρόσθετη ανάπτυξη κι ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο; Δεν βλέπετε στην Κύπρο που το 2,5% του ΑΕΠ προέρχεται από τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων ;» Και κανείς δεν αντέδρασε στα λεγόμενα της!

Πάντως αν την αφορμή την έδωσε το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου η κουβέντα δεν σταμάτησε εκεί ! Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης που έβαλε… τα πάντα όλα σε ότι αφορά τα αγροτικά ζητήματα, ενώ μίλησαν κι άλλοι όπως ο Γιωργος Αλεξάκης, ο Στέλιος Βοργιάς, ο Νίκος Σκουλάς, ο Γιώργος Καρτσάκης και αρκετοί άλλοι σε μια εποικοδομητική, θεσμική κουβέντα, πάνω από 2,5 ωρών, που ήταν όπως όλοι λένε υψηλού επιπέδου.

Άλλωστε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είναι στέλεχος πρώτου επιπέδου, δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να την έχεις σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και να μην αφήνει τίποτε να πέσει κάτω και βέβαια στο τέλος αφού είχαν πιει και τα απαραίτητα κρασάκια και πολυχαλάρωσε το πράγμα άρχισαν τις παλιές ιστορίες για την πολιτική και τους πολιτικούς!

Ταμείον λοιπόν θετικόν σε μια πολυσυζητημένη συνάντηση, που μόνο κέρδος είχε για όσους βρέθηκαν και βέβαια για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις το τραπέζι ήταν… ρεφενέ από τους συμβούλους και τον Αρναουτάκη που από την τσέπη τους… τραπέζωσαν τη Ντόρα!

 

Δείτε επίσης:

Η Ντόρα, το γεύμα του Σταύρου και μια τρικυμία… εν πλω!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ