Στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο Φρ. Παρασύρης και η πολιτική κόντρα χτύπησε κόκκινο!

Άναψε η συζήτηση για την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Με μια πολιτική κόντρα, στο «MEGA Σαββατοκύριακο», που κινήθηκε σε δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, από το Ηράκλειο ο Φραγκίσκος Παρασύρης και από τον Πειραιά ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αλλά και το πολιτικό σκηνικό και τις δημοσκοπήσεις. Στη διάρκεια της έντονης συζήτησης ο Ηρακλειώτης πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πολιτικό σκηνικό "δεν θα είναι παιχνίδι για «δύο». Απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, βάζουμε προμετωπίδα το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, οι οποίες κερδίζουν χώρο στον πολιτικό διάλογο. Εάν ακούσετε τις προτάσεις που έκανε ο κ. Αλεξιάδης, πρώτο το ΠΑΣΟΚ τις είχε καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου κι σήμερα είναι κοινό έδαφος για όλα τα κόμματα», υπογράμμισε.

«Σχετικά με τον πληθωρισμό, είναι άλλο να λέμε ότι υπάρχει υψηλός πληθωρισμός και άλλο να λέμε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό. Πράγματι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα ήταν από τα πρώτα ζητήματα που είχαμε θέσει, διότι μέσα από τον πληθωρισμό, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές τάξεις και τα νοικοκυριά πλήττονται. Η υπεραπόδοση είναι στο 5,6 δις ευρώ για το πρώτο 8μηνο εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Υπάρχει περιθώριο να γίνουν παρεμβάσεις. Υπάρχει ένα μέτρο που το έχουμε προτείνει από 8 Μαρτίου, και αυτό είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα ως μέτρο στην Ελλάδα», κατέληξε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Στο τέλος της συζήτησης κάλεσε τόσο τον κ. Μαρκόπουλο όσο και τον κ. Αλεξιάδη να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό, για ποιο λόγο δεν προχωρά η νομοθέτηση του πλαφόν στην ενέργεια, μια πολιτική που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο Πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης θέτουν ως προτεραιότητα από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης. Φυσικά απαντήσεις δεν έλαβε ο Φραγκίσκος, που στο κλείσιμο γύρισε πίσω το προξενιό των κομμάτων προς το ΠΑΣΟΚ, που τώρα το αντιμετωπίζουν ως τον καλύτερο εταίρο σε μια κυβερνητική συνεργασία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ