Τα ενθαρρυντικά νέα του Ν. Τζανάκη και η προτροπή του

Τα ενθαρρυντικά νέα του Ν. Τζανάκη και η προτροπή του

"Εμβολιαστείτε χωρίς δισταγμό" αναφέρει ο καθηγητής πνευμονολογίας

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα, που παρουσιάζει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝ Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό το κύμα, όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι χαμηλότερης δυναμικής από το προηγούμενο. Ο ίδιος επισημαίνει την αξία των έγκαιρων εστιασμένων μέτρων, ενώ προτρέπει σε χρήση διπλής μάσκας και σε εμβολιασμό "χωρίς δισταγμό"! 

Αναλυτικά ο κ. Τζανάκης αναφέρει: 

"Καλημέρα σε όλους.... έχουμε ενθαρρυντικά νέα .....Μετά από 15 ημέρες και με ενσωματωμένες άλλες περίπου 20 ημέρες μετρήσεων αποφασίσουμε να επικαιροποιήσουμε το μοντέλο που τρέχουμε λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τρέχουσες παραμέτρους δλδ τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές και μια σχετική αύξηση περίπου 2% των εμβολιασθέντων... Είναι σαφές ότι επιβεβαιώνεται η από 30 Ιανουαρίου πρόβλεψη μας ότι αυτό το κύμα θα είναι χαμηλότερης δυναμικής από το προηγούμενο.... Είναι επίσης σαφές ότι το μοντέλο με την προσθήκη των παραδοχών υποστρέφει την πρόβλεψη του σε σαφώς μικρότερες τιμές (μπλε spikes).... Φαίνεται, με τη ρητή όμως επιφύλαξη ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά, ότι θα πάμε προς το τέλος του μηνός σε τιμές μεταξύ 1600-2000 με τα κατώτερα όρια εμπιστοσύνης (90%CI) να κινούνται σαφώς σε ελπιδοφόρες τιμές που εύχομαι να επικρατήσουν εντέλει....

Η αρχική πρόβλεψη (κόκκινη καμπύλη) των 2500 κρουσμάτων έχει πλέον ελάχιστες αλλά προσοχή όχι μηδαμινές πιθανότητες να επαληθευθεί... Εδώ φαίνεται και η αξία των έγκαιρων εστιασμένων μέτρων που πάρθηκαν και που πάλι φαίνεται να δίνουν τη λύση... Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα τα μαθηματικά μοντέλα γίνονται για να διαψεύδονται από τη λήψη αποφασιστικών μέτρων που τα ίδια τα μοντέλα αυτά προκαλούν... προσοχή όμως, τα μέτρα πρέπει να παίρνονται εγκαίρως, και εκεί ακριβώς βρίσκεται η αξία αυτών των προβλεπτικών προσεγγίσεων.... Προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας..... Ας αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε διπλή μάσκα σε πολυσύχναστα μέρη.... Εμβολιαστείτε χωρίς δισταγμό..... Stay safe......"

Διάγραμμα Τζανάκης Νίκος 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ