Τέλος για την εφημερίδα Documento

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento, ενώ με επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ουσιαστικά, καθιστά την ίδια προσωπικά αλλά και τη διοίκηση του Σωματείου, υπεύθυνους.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος, φέρεται σύμφωνα με το newsbeast.gr, να έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους για το κλείσιμο της εφημερίδας ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η δημοσιογραφική ομάδα που τον πλαισιώνει, θα συνεχίσουν την παρουσία τους μέσα από την ιστοσελίδα documentonews.gr.

Σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης, αναδημοσιεύοντας σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρει με νόημα:

«Είχα έναν σοφό πατέρα ο οποίος έλεγε: “Καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί».

Μιλώντας στο e-tetRadio αποδίδει στην Μαρία Αντωνιάδου και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπόγειες μεθοδεύσεις για το κλείσιμο του Documento.

Όπως αναφέρει «Κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο».  Όπως υπογραμμίζει, χωρίς καν να τον ρωτήσουν, τον κατηγορούν για μη αποδεκτή απόλυση. «Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ», αναφέρει.

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Στο επάγγελμα αυτό και σε όλες τις εργασίες όλοι έχουμε προσληφθεί ή απολυθεί κατά καιρούς. Ισόβιοι είναι μόνον οι Μητροπολίτες. Επειδή στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ αφήνετε να εννοηθεί, χωρίς να ισχύει ότι διαταράσσεται η εργασιακή νομιμότητα και οι συνθήκες εργασίας, θα ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι η επαγγελματική και δημοσιογραφική επένδυση που έχω κάνει, είναι μια προσωπική επιλογή και φτάνει σε καλά αποτελέσματα με τη συμμετοχή των συναδέλφων. Η Διοίκηση της Εφημερίδας όπως είναι αυτονόητο ανήκει σε μένα και από τη στιγμή που δεν διαταράσσεται το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, φέρεις αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση και εκμετάλλευση μιας ψευδούς εικόνας που θέτει σε κίνδυνο την εργασία και το μέλλον άνω των 50 εργαζομένων. Το συνδικαλιστικό Σωματείο έχει δικαίωμα να με καλέσει να τηρήσω τα νόμιμα αν έχουν παραβιαστεί. Από τη στιγμή που δεν έχουν παραβιαστεί η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και εσύ προσωπικά φέρετε την ευθύνη για το τέλος».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ