Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για την απόσταξη κρίσης

Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για την απόσταξη κρίσης

Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή του Μάκη Βορίδη

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται... τα σπουδαία αναφορικά με το θέμα της απόσταξης κρίσης, έπειτα και από την προσωπική δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, προ ολίγων ημερών προς τους κρητικούς οινοπαραγωγούς.

Το εν λόγω ζήτημα απασχολεί εκ νέου τους Υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του Μάκη Βορίδη.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης είχε σειρά σημαντικών επαφών με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά με την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.

Ο κ. Ιερωνυμάκης τόνισε τη σημαντικότητα του να υπάρξει αποσυμφόρηση των δεξαμενών, για να ανοίξει ο χώρος για το επιτραπέζιο σταφύλι και την σταφίδα.

“Τόσο η κ. Αραμπατζή, η Υφυπουργός όσο και ο κ. Αθανασάς που είναι νομικός και διευθυντής του γραφείου του κ. Βορίδη, χαρακτήρισαν την πρότασή μας εμπεριστατωμένη και νομικά προσεγμένη” υποστήριξε ο κ. Ιερωνυμάκης, προσθέτοντας πως “με την παραγωγή οινοπνεύματος και αντισηπτικών θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία, αφού δεν θα χρειαστεί να κάνουμε εισαγωγές. Άρα, το κέρδος θα είναι διπλό”.

“Χωρίς τον αμπελουργό, ο κλάδος δεν μπορεί να επιβιώσει” υπογράμμισε ακόμη ο ίδιος, λέγοντας πως “θα είναι εγκληματική αμέλεια να μην στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος (οι ελαιοπαραγωγοί, οι αμπελουργοί και οι κτηνοτρόφοι). Οι αντοχές των παραγωγών είναι περιορισμένες”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ