"Θερμή" υποδοχή Κικίλια στο ΠΑΓΝΗ

"Θερμή" υποδοχή Κικίλια στο ΠΑΓΝΗ

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση" την επίσκεψη του Υπουργού

Με συνθήματα υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου οι οποίοι πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας έως τις 15:00.

Ο Υπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο νησί, προήδρευσε αρχικά σύσκεψης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια ενώ σε δηλώσεις του εξήγγειλε - μεταξύ άλλων - ότι άμεσα θα ενισχυθούν οι μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. 

 

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση και τονίζει ότι  "η μαζική παρουσία των εργαζομένων απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συναινέσουν σε αυτήν την πολιτική. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία». Με συνθήματα, όπως αυτό, διεκδικήσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.
Στην κινητοποίηση καταγγείλαμε την πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας, που ευθύνεται για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, καθώς και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των υγειονομικών και των ασθενών με «φιέστες» και προσχηματικούς «διαλόγους»,. όπως προσπάθησε χωρίς επιτυχία να στήσει ο υπουργός Υγείας και σήμερα. Παρά την προσπάθεια του υπουργού να εμφανίσει ένα λαϊκό προφίλ και μια εικόνα προσφιλής στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της Υγείας. Στις επίμονες ερωτήσεις για προσλήψεις και για την ένταξη στα ΒΑΕ τήρησε σιγή ιχθύος. Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής.
Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας".

παγνη κινητοποίηση κικίλιας
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ