Τι γυρεύει ένα iphone σε ένα πίνακα του 1860; Η διαπίστωση ενός επισκέπτη που έβαλε φωτιά στις… θεωρίες συνωμοσίας

Η θεωρία του έκανε τον γύρω των social media με πολλούς να υποστηρίζουν ότι είναι χρονοταξιδιώτης.

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένας πίνακας του Ferdinand George Waldmuller, που εκτίθεται στο μουσείο Neue Pinakothek στη Γερμανία, προκαλώντας την αναπαραγωγή θεωριών περί χρονοταξιδιού.

Στον πίνακα του 1860 φαίνεται μια γυναίκα να περπάτα, κρατώντας στα χέρια ένα βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της χαρίσει ένα λουλούδι.

Ωστόσο, ένας επισκέπτης, ο Peter Russel, είχε άλλη άποψη. Συγκριμένα, ότι η κοπέλα του πίνακα κρατά ένα iphone. Η θεωρία του έκανε τον γύρω των social media με πολλούς να υποστηρίζουν ότι είναι χρονοταξιδιώτης.

Τα πράγματα θέλησε να βάλει στη θέση τους ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at Gerald Weinpolter,ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κοπέλα «δεν παίζει με το νέο της iPhone, αλλά πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της» 

 

Από την πλευρά του Peter Rusell  δήλωσε «Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της». 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ