Τι συμβαίνει με τα ανοικτά ξενοδοχεία του Ρεθύμνου ;

Μια καταγγελία του πρώην ΥΠΕΞ που θα συζητηθεί

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού ορθώς αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, μολονότι το οικονομικό κόστος που προκύπτει είναι τεράστιο. Και ακόμη ορθότερα, επιτράπηκε η λειτουργία ορισμένων μόνο ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στρατιωτικών, εκπαιδευτικών, προσφύγων και αλλοδαπών που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και τη μόνιμη κατοικία τους.

Απορία όμως προκαλεί το γεγονός ότι στο Ρέθυμνο έχει επιτραπεί η λειτουργία έξι ξενοδοχείων, ενώ σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, όπως στο Ηράκλειο για παράδειγμα, λειτουργεί μόνο ένα. Με βάση, άραγε, ποιους συσχετισμούς ελήφθη αυτή η απόφαση από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία;

Ο προβληματισμός μεγαλώνει μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία που έκανε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά ευθέως για συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ για τη μεταφορά προσφύγων από τη Λιβύη σε λιμάνια της Κρήτης. 

Μάλιστα, επισημαίνει ότι κάτι ανάλογο έχει "πέσει" στο τραπέζι του διαλόγου την περίοδο που εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας και είχε ασκήσει βέτο, λέγοντας χαρακτηριστικά "απέτρεψα τη μετατροπή της Κρήτης σε δεύτερη Μόρια".

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε:

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται συνειρμοί και απορίες μεσούσης της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που βιώνουμε όλοι μας... 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ