Κουτσούμπας για Τζούλια: «Τους πονάει η κόκκινη σημαία»

Κουτσούμπας για Τζούλια: «Τους πονάει η κόκκινη σημαία»

Στη Τζούλια Νόβα και το μπλουζάκι με το σφυροδρέπανο και τα αρχικά CCCP που είχε φορέσει αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.

«Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το μπλουζάκι με το σφυροδρέπανο και τα αρχικά CCCP που φόρεσε η Τζούλια Νόβα.

Αναλυτικά ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε:

«Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου, ταύτισε τα «θέλω» της με την δική της στάση.

Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο όπλο που μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική στον καθημερινό αγώνα.

Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια».

 

Δείτε επίσης:

Τζούλια Νόβα: Κάποιοι μου ευχήθηκαν να χάσω την αθώα ψυχή που κυοφορώ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ