Τρέχουν για τη συνδρομητική τηλεόραση μετά τις αποκαλύψεις για την «πειρατεία»

Newsroom
Newsroom

Ραγδαία αύξηση στη ζήτηση από νέους συνδρομητές

Ένας μικρός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική κοινωνία μετά τις αποκαλύψεις για συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικό δίκτυο πειρατικής τηλεόρασης ενώ η υπόθεση έχει λάβει και πανελλαδικές διαστάσεις.

Όπως κατ’ αποκλειστικότητα έγραψε το Cretalive, παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν στο Ηράκλειο, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ηλεία και την Κοζάνη για τα "πειρατικά" boxes.

Ήδη έχουν συλληφθεί τρεις Ηρακλειώτες, ηλικίας 60, 42 και 37 ετών και την υπόθεση χειρίζεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όλοι οι συλληφθέντες μετήχθησαν στην Αθήνα και οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

Κατόπιν τούτου μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται σε τοπικά καταστήματα που πωλούν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Με δεδομένο ότι ήταν χιλιάδες οι συνδρομητές του παράνομου κυκλώματος, οι οποίοι με μικρό αντίτιμο εξασφάλιζαν στους χρήστες τους πρόσβαση σε διάφορα συνδρομητικά κανάλια, μετά από αυτοψία που έγινε σε καταστήματα καταγράφηκε η ραγδαία αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες συνδρομητικών καναλιών.

Παρότι, από την περασμένη Παρασκευή, οπότε έγιναν οι αποκαλύψεις, έχουν περάσει λίγες εργάσιμες ημέρες μέχρι σήμερα, εν τούτοις η κίνηση σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών καθημερινά αυξάνεται. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι κινητικότητα παρατηρήθηκε επίσης και στις αρχές του φθινοπώρου όταν και τότε οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκαλύψει ένα ακόμα κύκλωμα με παρόμοια δράση.

Από την έρευνα, που έγινε τότε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 13.000 ατόμων στην Ελλάδα, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των 25.000.000 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 100.000.000 ευρώ.

 

Δείτε επίσης:

Κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης: Είχαν 13.000 πελάτες

«Ντου» της αστυνομίας στο Ηράκλειο για την «πειρατική» τηλεόραση!

Αυτούς έπιασε η ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο για το κύκλωμα με την «πειρατική» τηλεόραση

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

κεντρική φωτογραφία: pixabay.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ