Ξέφυγε ο Μεντβέντεφ- Απειλεί ανοιχτά

Newsroom
Newsroom

"Λένε για χτύπημα στην Κριμαία, λέμε ότι τα όπλα μας μπορούν να φτάσουν στόχους σε Ευρώπη και ΗΠΑ"

«Η Ρωσία έχει κανει την επιλογή της. Δεν υπάρχει επιστροφή», δήλωσε μία μέρα μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης ο σύμμαχος του Κρεμλίνου και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι όπλα διαθέτει η Μόσχα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα εδαφών που ενώνονται με τη Ρωσία από την Ουκρανία. 

«Θα διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα και οι ''δημοκρατίες'' του Ντονμπάς και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία. Η προστασία όλων των εδαφών που έχουν ενταχθεί θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram, τονίζοντας ότι αυτά που ανακοινώθηκαν χθες σημαίνουν όλα τα διαθέσιμα ρωσικά όπλα «συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία» αυτών των περιοχών.

«Επομένως, οι διάφοροι ανόητοι με παράσημα που έχουν αποσυρθεί δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Ο υπερηχητικός (πύραυλος) είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα», συνέχισε απειλώντας τη Δύση. 

«Το δυτικό κατεστημένο, γενικά, όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής», κατέληξε. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ