Υπό εισαγγελική έρευνα πρώην δήμαρχος και τοπικοί παράγοντες

Αφετηρία για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε η διασταύρωση στοιχείων από τα "Πόθεν έσχες"

Σοβαρή έρευνα «τρέχει» το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Εισαγγελέας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε δήμο της ενδοχώρας του Ηρακλείου και αφορά χρονικά την περίοδο 2010-2013. Σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν τεθεί τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και περίπου 15 παράγοντες της τότε Δημοτικής Αρχής.

Αφετηρία για την εισαγγελική έρευνα φέρεται να αποτέλεσε τα όσα προέκυψαν από τη διασταύρωση στοιχείων του Πόθεν Έσχες. Καταγράφονται κινήσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το πώς και το γιατί.

Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο Cretalive ότι μία βασική πτυχή της έρευνας είναι να εξακριβωθεί κατά πόσο οι ελεγχόμενοι λογαριασμοί συνδέονται με το δήμο και αν οι καταγεγραμμένες κινήσεις αφορούσαν δημοτικές δράσεις και ενέργειες και υπό ποιο καθεστώς. Στη διάθεση μας έχουν περιέλθει διάφορες πληροφορίες, όμως επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη, αρκούμαστε προς το παρόν να πούμε ότι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση και αναμένουμε το επίσημο πόρισμα της έρευνας.

Φωτογραφία αρχείου από AllaSerebrina via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ