6 Tips για καλή συγκατοίκιση με μια γυναίκα!

6 Tips για καλή συγκατοίκιση με μια γυναίκα!

Η συγκατοίκηση είναι μεγάλο βήμα για αυτό και θέλει μεγάλη προσπάθεια και υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές

Μπορεί να αγαπάς μια γυναίκα και να περνάς τέλεια μαζί της. Όμως, αυτό σημαίνει ότι θα πάει και η συγκατοίκηση σας τόσο καλά; Όταν μετακομίζεις στο ίδιο σπίτι με μια γυναίκα είναι σχεδόν σαν να τη ξαναγνωρίζεις από την αρχή. Μαθαίνεις πολλά για εκείνη και ανακαλύπτεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν χρειάστηκε ή δεν έτυχε να γνωρίζεις.

Η συγκατοίκηση είναι μεγάλο βήμα για αυτό και θέλει μεγάλη προσπάθεια και υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, εάν υπάρχει σεβασμός και καλή επικοινωνία, η συγκατοίκηση θα είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία που θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά με τη σύντροφο σου.

6 Συμβουλές για ομαλή συγκατοίκηση με τη σύντροφο σου!

1. Φρόντισε να έχετε και οι δύο τον προσωπικό σας χώρο!

άντρας στο σπίτι

Ο προσωπικός χώρος κατά τη συγκατοίκηση μπορεί να είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο ή μόνο μια γωνιά στο σπίτι. Όπως και να έχει, είναι πολύ απαραίτητος και για τους δυό σας καθώς όλοι έχουμε την ανάγκη στο τέλος της ημέρας να περάσουμε και λίγο χρόνο μόνο με τον εαυτό μας.  Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η ποιότητα της σχέσης σας και θα νιώθετε άνετοι και ελεύθεροι με να ασχολείστε με τα προσωπικά σας χόμπυ και δραστηριότητες!

2. Σεβασμός σε αντικείμενα και ρουτίνες!

ανδρόγυνο που τρώει πρωινό

Για μια ομαλή συγκατοίκηση πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς τα αντικείμενα του συγκάτοικου. Καλό θα ήταν να συμφωνήσετε εξαρχής ότι ο ένας δε θα μετακινεί ή δε θα πετάει τα αντικείμενα του άλλου ειδικά εάν δεν δοθεί η άδεια για αυτό. Και οι δύο σας θα έχετε τα προσωπικά σας πράγματα τα οποία μπορείτε να οργανώνετε με τον τρόπο που βολεύει το καθένα σας ξεχωριστά. Αντίστοιχα πρέπει να σέβεστε ο ένας τη ρουτίνα του άλλου δηλαδή να συμβιβάζεστε με τις συνήθειες του άλλου!

3. Για καλή συγκατοίκηση μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού ισάξια!

ζευγάρι καθαρίζει τη κουζίνα

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια πρόκληση που πρέπει να διαχειριστείς προσεκτικά. Οι γυναίκες συχνά νιώθουν ότι απαιτείς να τα κάνουν όλα εκείνες, κάτι που τις κάνει να νιώθουν πιεσμένες και αβοήθητες. Το ιδανικό θα ήταν να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού ανάλογα με τις δυνατότητες και προτιμήσεις του καθενός. Ή εάν υπάρχει κάποια αγγαρεία που αποφεύγετε και οι δύο, συμφωνήστε να την αναλαμβάνετε εναλλάξ ή να την κάνετε παρέα για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα!

4. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τα οικονομικά ζητήματα!

ζευγάρι στο λάπτοπ

Τα οικονομικά ζητήματα όπως για παράδειγμα ο μηνιαίος προϋπολογισμός πρέπει να ξεκαθαριστούν από την αρχή. Συζητείστε και προσπαθήστε να βρείτε τον τρόπο που θα λειτουργήσετε όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδα σας. Αποφασίστε λοιπόν αν θα έχετε κοινό ή ξεχωριστό ταμείο και φροντίστε να κατανέμετε δίκαια τις οικονομικές αρμοδιότητες του καθενός. Με το τρόπο αυτό θα αποφύγεις πολλές εντάσεις και τσακωμούς σχετικά με τα χρήματα!

5. Κοινή γνώμη στη διακόσμηση του σπιτιού για καλή συμβίωση!

ζευγάρι διακοσμεί το σπίτι

Και εσύ αλλά και η γυναίκα σου, από τη στιγμή που συγκατοικείτε, έχετε 50% γνώμη πάνω σε ότι αφορά το σπίτι. Ακόμα και για πράγματα ή καταστάσεις που φαντάζουν ασήμαντες όπως για παράδειγμα τη διακόσμηση του σπιτιού οφείλεις να έχες άποψη και μάλιστα να την εκφέρεις. Σε αντίθετη περίπτωση κάποιος από τους δύο θα μείνει παραπονεμένος και θα νιώθει πως ο σύντροφος του δεν τον υπολογίζει!

6. Αγνοήστε τη κριτική από φίλους ή συγγενείς!

ζευγάρι που χορεύει στο σπίτι

Εφόσον η συγκατοίκηση είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα πολύ πιθανόν οι γύρω σου να εκφέρουν άποψη. Τα σχόλια όμως των φίλων ή των συγγενών σας δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψην αφού τα άτομα αυτά βλέπουν από έξω την ζωή σας και δε τη βιώνουν όπως εσείς. Αν θες λοιπόν μια καλή συγκατοίκηση με την αγαπημένη σου τότε καλό θα ήταν να απομονώσεις τις απόψεις των γύρω σου!

 

Πηγή: the-man.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ