Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κέικ βανίλια – σοκολάτα

Newsroom
Newsroom

Το εύκολο αυτό γλυκό θα γίνει απόλαυση για όλη την οικογένεια

Το Marble Cake (Μαρμπλ Κέικ) είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και έχει μια πλούσια γεύση σοκολάτας και βανίλιας.

Αυτή η συνταγή για Marble Cake είναι η πιο εύκολη και νόστιμη που θα βρείτε. Απαιτεί μόνο βασικά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Μια ιδανική επιλογή για γενέθλια ή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Το εύκολο αυτό γλυκό θα γίνει απόλαυση για όλη την οικογένεια.

Εύκολη συνταγή για νόστιμο κέικ βανίλια – σοκολάτα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  3. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Στα υγρά προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν.
  6. Χωρίζουμε το κουρκούτι στη μέση. Στο ένα μισό, προσθέστε τη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μεζούρα παγωτού, ρίξτε εναλλάξ κουταλιές από τη βανίλια και το κουρκούτι σοκολάτας στην προετοιμασμένη φόρμα για κέικ.
  8. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι, στροβιλίστε τα κουρκούτια μαζί για να δημιουργήσετε ένα δίχρωμο αποτέλεσμα. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
  9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
  10. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  11. Χρήσιμες συμβουλές:
  12. Για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας, περιχύστε το κρύο κέικ με ένα απλό γλάσο από ζάχαρη άχνη και γάλα.
  13. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη ανάμειξη και ένα κέικ με καλύτερη υφή.
  14. Αλλάξτε τις γεύσεις αντικαθιστώντας το εκχύλισμα βανίλιας με αμύγδαλο ή πορτοκάλι.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και εύκολο μαρμπλ κέικ με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ