Μαρινάδες για κοτόπουλο: Τρία tips και οι καλύτερες συνταγές

Newsroom
Newsroom

Οι καλύτερες συνταγές

Το μαρινάρισμα στα πουλερικά, όπως και στο κρέας, γίνεται είτε για να τα κάνει πιο τρυφερά είτε για να τα προφυλάξει απ’ το «στέγνωμα» και να τους προσδώσει ιδιαίτερο άρωμα. Μαρινάδες ή μαρινάτες για κοτόπουλο που έχουν ως κύριο υγρό στοιχείο κάτι όξινο (κρασί, ξίδι κ.λπ.) εξυπηρετούν καλύτερα τον πρώτο στόχο, ενώ εκείνες στις οποίες πρωταγωνιστεί το ελαιόλαδο, τον δεύτερο.

Tips για το μαρινάρισμα 

  • Πόσος χρόνος χρειάζεται; Ενώ γενικά στο μαρινάρισμα ισχύει ότι όσο περισσότερο μείνει το κρέας μέσα στο υγρό τόσο το καλύτερο, ειδικά για το κοτόπουλο, καθότι πιο τρυφερό, που μαρινάρεται σε όξινο στοιχείο ο χρόνος μειώνεται σε μια ώρα.
  • Σεκεπάστε τη μαρινάδα! Προτού βάλετε το σκεύος στο ψυγείο, θυμηθείτε να το καλύψετε με μεμβράνη.
  • Σε τι σκεύος; Καλό είναι για το μαρινάρισμα να επιλέγουμε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος και να αποφεύγουμε τα μεταλλικά εφόσον όταν δεν γνωρίζουμε αν είναι ανοξείδωτα.

Μαρινάτα ή μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ (για φτερούγες ή μπουτάκια-κοπανάκια)

Θα χρειαστείτε: 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, λίγο τζίντζερ τριμμένο, το χυμό 1 ½ λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 4 κουταλιές της σούπας μέλι, ½ κουταλάκι πιπεριά (τσίλι) σκόνη

Εκτέλεση: Ανακατεύετε σε ρηχό σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι και το αλατοπίπερο. Βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.

Μαρινάτα ή μαρινάδα κοτόπουλου με μπίρα (για ολόκληρο σε μερίδες)

Θα χρειαστείτε: 1 κουτάκι µπίρα, 1 κουταλιά της σούπας µουστάρδα σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

Εκτέλεση: Ανακατεύετε σε ρηχό φαρδύ σκεύος την µπίρα, τη µουστάρδα, την πάπρικα, το κρεµµύδι και το σκόρδο και αλάτι. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και αφήνετε στο ψυγείο 4-5 ώρες.

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ