Πέντε τροφές που βοηθούν τη μέλλουσα μανούλα για ομαλή εγκυμοσύνη

Πέντε τροφές που βοηθούν τη μέλλουσα μανούλα για ομαλή εγκυμοσύνη
Newsroom
Newsroom

Η περίοδος της εγκυμοσύνης για μια γυναίκα εκτός από μια χαρούμενη περίοδος είναι και ένα διάστημα που θα πρέπει να προσέχει πολύ τη διατροφή της καθώς είναι υψίστης σημασίας για την ομαλή πορεία της κύησης και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Η μέλλουσα μανούλα θα πρέπει να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που θα παρέχει στο έμβρυο και στην ίδια όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή υγεία και των δυό τους.

Τα θρεπτικά αυτά συστατικά δεν βρίσκονται μόνο σε μια ομάδα τροφίμων, για αυτό και η έγκυος πρέπει να συμπεριλάβει στην καθημερινή της διατροφή, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.α

Απαραίτητες τροφές

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα παράγει περισσότερο από το 1/3 βιταμίνης Ε, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου σας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες προσφέρουν σε μια έγκυο περίπου το 10% της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης σε κάλιο.

Λάχανο

Το λάχανο είναι γνωστό ότι παρέχει βιταμίνες Α και C. Ακόμα έχει φολικό οξύ που βοηθάει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών καθώς και κάλιο που βοηθάει στην κατακράτηση υγρών.

Μοσχάρι

Το κρέας του μοσχαριού σας προσφέρει ψευδάργυρο.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που το μωρό σε αυτή την περίοδο αναπτύσσεται ταχύτατα!

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ