Πώς δρα το υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με άλλα συστατικά

Newsroom
Newsroom

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις

Το υαλουρονικό οξύ, αυτό το καθολικά ενυδατικό συστατικό είναι ικανό να δεσμεύει πάνω από 1.000 φορές το βάρος του σε νερό και αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα και περιζήτητα ενυδατικά συστατικά.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αναμειγνύεται αυτό το δημοφιλές συστατικό με άλλα; Πώς λειτουργεί το υαλουρονικό σε συνδυασμό με κάποια από τα πιο γνωστά συστατικά της περιποίησης της επιδερμίδας;

ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Οι ειδικοί λένε ότι η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ συνεργάζονται καλά, καθώς εξισορροπούν το ένα το άλλο.

Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ είναι ένα τέλειο ζευγάρι. Το υαλουρονικό οξύ δρα ως ρυθμιστικός μηχανισμός έναντι ορισμένων ερεθισμών που μπορεί να αντιμετωπίσει το δέρμα με τα ρετινοειδή. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της ρετινόλης χωρίς καμία από τις ερεθιστικές παρενέργειες λόγω της ενυδατικής ενίσχυσης από το υαλουρονικό οξύ.

ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ

Οι ειδικοί λένε ότι η νιασιναμίδη και το υαλουρονικό οξύ συνδυάζονται καλά και μπορεί να βρείτε και τα δύο συστατικά στα αγαπημένα σας ενυδατικά προϊόντα. Η νιασιναμίδη και το υαλουρονικό οξύ είναι και τα δύο συστατικά με βάση το νερό. Δρουν συνδυαστικά προσφέροντας ενυδάτωση, ενώ αφήνουν το δέρμα αναζωογονημένο και ελαχιστοποιούν τα σημάδια γήρανσης και τις λεπτές γραμμές.

ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Σε γενικές γραμμές το υαλουρονικό οξύ συμπληρώνει το σαλικυλικό οξύ με τα ενυδατικά του οφέλη. Το σαλικυλικό οξύ μπορεί μερικές φορές να κάνει το δέρμα να αισθάνεται ξηρό μετά την εφαρμογή. Όταν συνδυάζεται με υαλουρονικό οξύ, το δέρμα λαμβάνει περισσότερη υγρασία, την οποία σφραγίζει.

ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το γλυκολικό οξύ λειτουργεί γενικά ως απολεπιστικό και το υαλουρονικό ως ενυδατικό, επομένως οι ειδικοί λένε ότι τα δύο ζευγάρια συνδυάζονται καλά. Το γλυκολικό οξύ αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, κάτι που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος, επομένως είναι σημαντικό να το συνδυάσετε με ένα ενυδατικό στοιχείο, όπως το υαλουρονικό οξύ. Η χρήση των δύο μαζί μπορεί να οδηγήσει σε πιο φωτεινό, πιο δροσερό δέρμα.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την ενίσχυση του κολλαγόνου. Καθώς τόσο το υαλουρονικό οξύ όσο και το κολλαγόνο παρέχουν στο δέρμα υγρασία και θρέψη, η συνεργασία και των δύο μαζί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό και λαμπερό.

Οι πληροφορίες είναι από το Byrdie και τη δερματολόγο Shari Sperling.

Φωτογραφία από AllaSerebrina  via vista.create

 

Πηγή: bovary.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ