Ψητό κρουασάν βουτύρου με ζαμπόν και τυρί

Τέλεια ιδέα για σνακ, για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 12 μίνι κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
  • 3/4 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες τυρί, κομμένες διαγώνια
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μέλι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Αλείψτε το μείγμα βουτύρου σε κάθε πλευρά των κρουασάν και γεμίστε με ζαμπόν και τυρί και τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τις κορυφές των κρουασάν με το  μείγμα και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ