Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού

Με λάιμ και μέλι για μια ισορροπημένη γεύση

Υλικά

  • 2 μέτρια παντζάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 4
Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.
Βήμα 5
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.
 
 
Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ