Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και κάπαρη

Εύκολη και ελαφριά πρόταση ακόμη και για γεύμα

Υλικά

  • 85 γρ. πένες ολικής αλέσεως
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 2 κατεψυγμένα φιλέτα άγριου σολομού σε κύβους (περίπου 120 γρ. το καθένα)
  • Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 χούφτες ρόκα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε την πιπεριά, σκεπάστε και αφήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει λίγο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε, σπρώξτε την πιπεριά στη μία άκρη και προσθέστε τον σολομό.
Βήμα 4
Σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές.
Βήμα 6
Προσθέστε το μείγμα με το σολομό στο μπολ, σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα επίσης στο σολομό, προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι και το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Βήμα 7
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ