Σιροπιαστό κέικ με φιστίκι Αίγινας και επικάλυψη γιαουρτιού

Newsroom
Newsroom

Λαχταριστή συνταγή από το Ανδρέα Λαγό

 

Υλικά:

Για το κέικ: 160 γρ. κελυφωτό φιστίκι Αίγινας, 100γρ. πούδρα αμυγδάλου, 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι, 300 γρ. βούτυρο, 150 γρ. ζάχαρη, 4 αβγά, 1 πορτοκάλι, 1 κ.γ. βανίλια, 1/4 κ.γ. κάρδαμο σκόνη.

Για το σιρόπι: 150 γρ.ζάχαρη άχνη, 50ml χυμό λεμόνι, 50 ml λικέρ μαστίχα. Για την επικάλυψη: 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, 2.κ.σ λικέρ μαστίχα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ