Σπιτικό παγωτό φράουλα

Newsroom
Newsroom

Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα δροσιστικό γλύκισμα με το απόλυτο φρούτο της εποχής

Υλικά

  • 400 γρ. φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια τους
  • 1- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml πλήρες γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Χτυπήστε σε πουρέ και προσθέστε το χυμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση -αν οι φράουλες είναι αρκετά ξινές, θα χρειαστείτε μόνο λίγη ποσότητα.
Βήμα 2
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να αχνίσουν, όχι να βράσουν.
Βήμα 3
Χτυπήστε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμοι κίτρινοι. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας στα αυγά, χτυπώντας με το σύρμα καθώς το κάνετε. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο και ρίξτε το πάλι στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή- μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσέξτε να μην το παραψήσετε γιατί τα αυγά θα γίνουν σαν ομελέτα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια παγώστε το για 1 ώρα.
Βήμα 5
Ανακατέψτε τον πουρέ φράουλας και τη βανίλια μέσα στην κρύα κρέμα. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται λίγο περισσότερο λεμόνι ή βανίλια.
Βήμα 6
Καταψύξτε το παγωτό σε μια παγωτομηχανή ή σε ένα δοχείο στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, καταψύξτε για 4 ώρες, χτυπώντας δυνατά με σύρμα ή αναμειγνύοντας στο μούλτι κάθε ώρα για να απομακρύνετε τυχόν κρυστάλλους πάγου.
 
 
Φωτογραφία από silviarita από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ