Άδειες κυκλοφορίας: Άνοιξε στην ΕΡΓΑΝΗ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εργοδοτών

Άδειες κυκλοφορίας: Άνοιξε στην ΕΡΓΑΝΗ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εργοδοτών

Η πλατφόρμα πλέον είναι διαθέσιμη

Άνοιξε στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" του υπουργείου Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών που αφορούν στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά τις 00:30 των εργαζομένων τους, με φόντο τα νέα μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού. 

Ο εργοδότης θα υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" και στη συνέχεια θα εκδίδεται η ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως διασταυρωθεί αυτόματα από το "Εργάνη" η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον εργοδότη.

Η βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας θα χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο το αργότερο πριν την μετακίνησή του και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινείται από και προς το χώρο εργασίας του βάσει του ωραρίου εργασίας του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα έχει ισχύ 14 ημερών.

Η υποβολή της "Υπεύθυνης Δήλωσης - Βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας" γίνεται από το Ειδικά έντυπα " "Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας". Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στην περιοχή αυτή υπάρχουν : 

  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (Για Εργαζόμενους Επιχειρήσεων) για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία). Για προσωπικές βεβαιώσεις επιτηδευματιών. Απευθύνεται σε Εργοδότες – Ατομικές Επιχειρήσεις απογεγραμμένους στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ αλλά και σε αυτοαπασχολούμενους ελ. Επαγγελματίες και επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ με στοιχεία TAXISNET.

 

 

Πηγή: ethnos.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ