Αγαπηδάκη: Αναμορφώνουμε τον αναχρονιστικό θεσμό του αγροτικού γιατρού

Newsroom
Newsroom

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Είναι κοινωνικό αίτημα να ενισχυεί η Πρωτοβάθμια Υγεία. Αναμορφώνουμε τον αναχρονιστικό θεσμό του Αγροτικού γιατρού», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφορικά με στοιχεία που υπάρχουν από την εφαρμογή του προγράμματος «Φώτη Γεννηματά» και την επέκτασή του στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, αλλά και για το προσβλέπει το υπουργείο Υγείας με το «άνοιγμα» των ηλικιακών κριτηρίων, αποσαφήνισε:

«Πέντε μήνες μετά το πρόγραμμα είχαμε περί τις 40.000 μαστογραφίες, τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 300.000. Το έχουν αγκαλιάσει οι γυναίκες. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στη χώρα μας ένα τέτοιο πληθυσμιακό πρόγραμμα πρόληψης (…) Οι οδηγίες που είχαμε μέχρι τώρα άλλαξαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλάζουμε και εμείς τις εθνικές οδηγίες και αυτό που προσδοκούμε είναι να το αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερες γυναίκες, να σώσουμε ακόμα περισσότερες ζωές. Καταλαβαίνω τι μπορεί να φοβούνται οι γυναίκες. Είναι φυσικό να φοβόμαστε. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να μη μας εμποδίζει ο φόβος από το να φροντίσουμε τον εαυτό μας».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ