Αγρότες: Τα αιτήματά τους μεταφέρονται στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε

Newsroom
Newsroom

19 προτάσεις καταθέτει ο Λ. Αυγενάκης

«Οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, σύντομα θα συναντηθώ μαζί τους στη Θεσσαλία» τονίζει ο
πρωθυπουργός στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνάντηση -τον επόμενο μήνα- του με τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, προγραμματίζοντας μεταξύ άλλων συλλαλητήριο στην Καρδίτσα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου στο συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρώπης που συνεδριάζει την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες για τη Νέα Αγροτική Πολιτική.

Παραμένουν στον κόμβο Ε65 τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, με βασικό αίτημα την τροποποίηση της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Nα μην ισχύσει η αναθεωρημένη ΚΑΠ. Nα πάρουμε τα χρήματα όπως ήταν και το `22 διότι χάνουμε ένα εισόδημα το οποίο είναι μεγάλο», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωτικής Ομοσπονδίας Αγορτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας.

Οι αγρότες αναμένουν τις αποφάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.  τη Δευτέρα καθώς και τη συνεδρίαση της ομάδας των EUMED- 9 για τις αλλαγές στην Kοινή Aγροτική Πολιτική.

H νέα ΚΑΠ είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και όπως έχει συνομολογήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπάρχουν αστοχίες , είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

Λ. Αυγενάκης: Η φωνή μας στις Βρυξέλλες θα είναι η φωνή όλων των αγροτών της χώρας

Με επιστολή του στους θεσμικούς φορείς και τα κόμματα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά προτάσεις για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ. Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα καταθέσει 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. ώστε να γίνει πιο λειτουργική και επωφελής για τους αγρότες.

«Αύριο το πρωί ταξιδεύω για Βρυξέλλες και κυρίως θέμα είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ, με αλλαγές δομικές ή έστω τεχνικές. Η φωνή μου άυριο το πρωί και η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η φωνή των αγροτών», τόνισε ο υπουργός Αγορτικής Ανάπτυξης.

Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό της Ιονίας Οδού.

Τη  Δευτέρα αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από 
τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα , ενώ το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ για τα φορτηγά.


Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ