Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

Newsroom
Newsroom

Πλήθος πολιτών έσπευσαν να απολαύσουν το γιορτινό θέαμα

Το εντυπωσιακό έλατο των 18μ. από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής φωτίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (07/12), με την παρουσία πολιτών όλων των ηλικιών και του δημάρχου που έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη.

«Θα έχουμε χαρές για να φέρουμε σε αυτές τις γιορτινές μέρες όλα τα μηνύματα για αισιοδοξία, αλληλεγγύη και ελπίδα. Γεμίστε τις καρδιές σας με όλες αυτές τις αξίες και μεταδώστε τις στους ανθρώπους δίπλα σας. Το έχουμε όλοι ανάγκη», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας πριν πατήσει το κουμπί και ανάψει το δέντρο, σύμφωνα με το ThessToday.gr.

 

Στη συνέχεια, το κοινό υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες στη σκηνή τον διάσημο τραγουδιστή Πέτρο Ιακωβίδη, του οποίου οι μελωδίες ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, με την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, να «χτυπά» και επίσημα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας, Τάσος Σωφρονίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μία ιδιαίτερη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις μελωδίες της, ενώ το παρών στην φωταγώγηση του δέντρου έδωσαν εκπρόσωποι φορέων τη πόλης.

Συνολικά ο άξονας στην Αριστοτέλους φωτίστηκε με 350.000 γιορτινά λαμπιόνιαχαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και παράλληλα άναψε ολόκληρος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως, τοποθετήθηκαν χαμηλά φυσικά έλατα, κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό, ώστε να δημιουργεί μία συγχρονισμένη κίνηση φωτός.

Τέλος, δίπλα από την κεντρική σκηνή, τοποθετήθηκανδύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ στο δεύτερο θα φιλοξενείται ραδιοφωνικός σταθμός καθ’ όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη πλατεία Αριστοτέλους
 
 
Κωνσταντίνος Ζέρβας
 
Πέτρος Ιακωβίδης
 
Πέτρος Ιακωβίδης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ