«Ανοιχτό» το να καταθέσει διά ζώσης η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

«Ανοιχτό» το να καταθέσει διά ζώσης η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Newsroom
Newsroom

Τα σκοτεινά σημεία για την ώρα της δολοφονίας της μικρής Ίριδας, φαίνεται πως διαφωτίζει στην κατάθεσή της η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για την δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας είναι η βασική ύποπτη για τους ασφυκτικούς θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει κληθεί για κατάθεση την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανόν να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία αφού θα ζητηθεί από την υπεράσπισή της αναβολή για να προετοιμαστεί καλύτερα. Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι θα καταθέσει με υπόμνημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μάλιστα ότι η πελάτισσά του δεν έχει αντίρρηση να καταθέσει και προφορικά στις εισαγγελικές και τις αστυνομικές αρχές και όχι μόνο μέσω υπομνήματος που ούτως ή άλλως σχεδιάζει να υποβάλει, όπως αναφέρει το alphapatras.gr.

Αντιφάσεις (;) για το θάνατο της Ίριδας

Τα σκοτεινά σημεία για την ώρα της δολοφονίας της μικρής Ίριδας, φαίνεται πως διαφωτίζει στην κατάθεσή της η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Σύμφωνα με τι δημοσιογράφο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με σαφήνεια τον χρόνο που η αδερφή της απουσίασε από δίπλα της, όταν η τελευταία πήγε στο παιδικό δωμάτιο της Ίριδας για να την δει, επειδή λίγο νωρίτερα άρχισε να κλαίει.

Για τις Αρχές, από την κατάθεση αυτή προκύπτει ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς εκτιμούν ότι αυτό το διάστημα ήταν εκείνο κατά το οποίο έγινε η δολοφονία του βρέφους, για το θάνατο του οποίου τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου του 2021, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι η 33χρονη αδελφή της σηκώθηκε και επέστρεψε μετά από ένα λεπτό και αφού -σύμφωνα με την ίδια- είχε βάλει την πιπίλα στο 6 μηνών βρέφος, χρόνος ο οποίος δεν επαρκούσε για τον πνιγμό της μικρής Ίριδας.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, η ίδια είχε ρωτήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου αν τάισε τη μικρή, χρονικό διάστημα που επίσης δεν επαρκεί για να φάει ένα βρέφος. Με βάση αυτά εκτιμάται από τις Αρχές ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου – η ίδια, άλλωστε, φέρεται να είχε καταθέσει ότι δεν γνωρίζει ακριβώς – οπότε μπορεί η 33χρονη κατηγορούμενη να έλειψε πολύ περισσότερο.

Ένα δεύτερο στοιχείο στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου το οποίο λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μπαμ», η θεία των τριών παιδιών υποστήριξε στην κατάθεσή της πως, το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021, όταν δηλαδή έλαβε την «εντολή» από την κατηγορούμενη να πάει να ξυπνήσει το βρέφος, προκειμένου εκείνη να φτιάξει μια κρέμα για να φάει το παιδί, όταν πήγε στην κούνια και βρήκε παγωμένο το μωρό, διαπίστωσε ότι υπήρχε αίμα στο στόμα του.

Εάν ισχύει ο παραπάνω ισχυρισμός της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου τότε αυτός «δένει» τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, έτσι όπως αναφέρονται στο πόρισμά τους για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι συμπέραναν ότι η δολοφονική μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η απόφραξη των αεροφόρων οδών και η βίαιη είσοδος του πανιού στο στόμα του μωρού σε ανύποπτο χρόνο, κατά τη διάρκεια του ξημερώματος της 21ης Μαρτίου 2021.

Αδειάζει την αδερφή της η Ρούλα;

Μια άλλη εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, η έξι μηνών Ίριδα φαίνεται πως έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το STAR, η εν λόγω εκδοχή ανατρέπει όσα έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, τόσο από τη Ρούλα, όσο και από την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή το μωρό.

«Πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στη Δήμητρα "ετοίμασέ την και φέρε τη να την ταΐσω". Και μου έφερε ένα παιδί μπλε… Και μου λέει "τι έπαθε;". Μου έπεσαν όλα, μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε. Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της, σαν να ξεφυσούσε», φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν ανάσαινε όταν το βρήκε στην κούνια του, τη μοιραία εκείνη ημέρα. Ωστόσο, η προφυλακισμένη 33χρονη έδωσε μία άλλη εκδοχή, συζητώντας με την κλινική παιδοψυχολόγο.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ