Αυξάνονται οι λοιμώξεις στη Θεσσαλία: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικού

Newsroom
Newsroom

Η ενημέρωση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη

Στα 37 ανέρχονται τα νέα κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού στη Θεσσαλία και στα 36 τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, η κα Αγαπηδάκη ανέφερε ότι από την έναρξη της κακοκαιρίας μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές συνολικά 126 περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού και 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Στο νοσοκομείο παραμένει το βρέφος που εμφάνισε γαστρεντερίτιδα.

«Ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι, σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχει μία επιπλέον στη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μία στην Καρδίτσα.

Η κα Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ακόμη ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να περιμένουν τις επόμενες δύο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.

Σχετικά με την υδροδότηση, χθες ελήφθησαν 40 νέα δείγματα και δεν υπάρχει στους δήμους καμία μεταβολή με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την καταλληλότητα του νερού. Από αύριο, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση για το νερό θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

«Έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή», συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ