Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


ην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή και τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλοντας τη διαδικασία.

«Δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία. Θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία και ελπίζω ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του στη διαδικασία που ακολουθείται, την ώρα που η Βουλή υπολειτουργεί, όπως είπε, λόγω της πανδημίας.

«Έχω την αίσθηση ότι απ' την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η πρόθεση να κανονικοποιηθεί μια κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα της λειτουργίας της Βουλής δεν είναι δευτερεύον και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει 26 νομοθετικά σχέδια τους επόμενους τρεις μήνες. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, τα σχέδια αυτά δεν μπορεί να προωθηθούν μέσα από μια διαδικασία που η Βουλή θα υπολειτουργεί.

Εξέφρασε, παράλληλα, την κάθετη διαφωνία του για το θέμα της επιστολικής ψήφου.

«Δεν μπορεί η Βουλή όταν τίθεται αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να ψηφίζει δια της επιστολής ψήφου», δεν μπορεί να αναθέτουν στους γραμματείς των Κ.Ο. την ψήφο συνείδησης που το Σύνταγμα ορίζει ότι αυτοπρόσωπα πρέπει να τη δώσει ο βουλευτής», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού για τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο έξω από το Βουλή.

«Για τη συγκέντρωση των εκπροσώπων των φορέων των οικολογικών οργανώσεων και ΜΚΟ, ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος ότι αποτελούν υγειονομικό κίνδυνο. Όταν ο ίδιος κάλεσε στο τηλέφωνο τον δήμαρχο και του ζήτησε να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό που έκανε συναυλία και καλούσε τα τηλεοπτικά συνεργεία για να απαθανατίσουν τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πείραξαν οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν», σχολίασε.

«Τον πείραξαν τώρα μην τυχόν και χαλάσει η ωραία σούπα της "ομοφωνίας", αξίας 20 εκατ.», προσέθεσε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ