Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για μια στρατηγική ανάσχεσης της πανδημίας που έχει στόχο «να μείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνία»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν θα επιβληθεί νέο lockdown. Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας ουσιαστικά στις φήμες και την αγωνία των πολιτών τόνισε ότι «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown».

Δεν θα γίνει lockdown – Είμαστε σε περίοδο μάχης

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για μια στρατηγική ανάσχεσης της πανδημίας που έχει στόχο «να μείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνία» αλλά και να σωθούν ανθρώπινες ζωές υπογραμμίζοντας ότι «οι απώλειες θα ήταν λιγότερες αν είχε μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών».

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στην αύξηση των ραντεβού για την πρώτη και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Ούτε lockdown θα γίνει, Ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας ας μας πει: Προτείνει lockdown; Έχει εφαρμόσιμες λύσεις;» σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ. «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε σε περίοδο μάχης» τόνισε ο κ. Οικονόμου καυτηριάζοντας τις προβλέψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για κατάρρευση του ΕΣΥ και νέου lockdown.

Μονοκλωνικά, έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και τρίτη δόση για τους άνω των 60

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη όπου θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά φάρμακα μετά την έγκρισή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς υγείας. Σημείωσε ότι θα χορηγούνται νοσοκομειακά σε περιπτώσεις που θα κρίνουν οι γιατροί επισημαίνοντας ότι «δεν είναι πανάκεια και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό».

Από εκεί και πέρα ο κ. Οικονόμου μίλησε για εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και αναφέρθηκε στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν όπου ο πρωθυπουργός προτείνει την τρίτη δόση ως την προϋπόθεση για την ασφαλή μετακίνηση για τους άνω των 60 ετών καθώς όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου η τρίτη δόση αποδεικνύεται αποτελεσματική σε ποσοστό άνω του 90%.

Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα της πανδημίας χωρίς να χρειαστούν οριζόντια μέτρα που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών, ανέφερε, επαναλαμβάνοντας όσα σημειώνει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ