Διαδημοτικές μετακινήσεις: Καταργείται από Δευτέρα η απαγόρευση

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Καταργείται από Δευτέρα η απαγόρευση

Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις - Οι "τρεις σταθμοί" της επιστροφής στην κανονικότητα

Άλλο ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάκτηση της καθημερινότητας  θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου, καθώς εκτός από το άνοιγμα της εστίασης, θα δούμε και την κατάργηση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές ορίζονται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που τις επιτρέπει μόνο για επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε κατάστημα λιανικής ή κέντρου αισθητικής. Πλέον, από την Δευτέρα του Πάσχα αυτοί οι περιορισμοί παύουν να ισχύουν.

Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown περιλαμβάνει όχι μόνο την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, στις 10 Μαΐου καθώς και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου παράλληλα με την κατάργηση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό χωρίς εξαιρέσεις.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, σε κάποιο από τα παραπάνω βήματα αναμένεται να καταργηθεί και η υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνησή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη.

 

 

Δείτε επίσης:

Πότε απελευθερώνονται πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Η εστίαση καταργεί τα SMS για μετακινήσεις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ