Δρομολογείται η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς

Δρομολογείται η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη γίνεται άμεση συνεργασία για τα θέματα της φορολόγησης και παραγωγής των αποσταγμάτων

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη φορολογική πολιτική Α. Βεσυρόπουλου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανού με την Ομοσπονδία Αμβυκούχων & Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παπαγρηγορίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Βρέντζος καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι Συλλόγων από το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Καρδίτσα και την υπόλοιπη χώρα.

Αυγενάκης αποσταγματοποιοί

Οι Υπουργοί άκουσαν με προσοχή τα βασικά προβλήματα της Ομοσπονδίας, ενός ζωντανού οργανισμού που απαρτίζεται από 20 τοπικούς συλλόγους, εκπροσωπώντας περί τις 300.000 οικογένειες που κατέχουν αμπέλια, αμβυκούχους που ασχολούνται με 30.000 ενεργούς άμβυκες, καθώς και μικρούς αποσταγματοποιούς.

Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα σε πρώτο βαθμό που άπτονται της φορολόγησης των αποσταγμάτων που παράγονται, αλλά και τα θέματα που άπτονται της οινοποίησης των «διήμερων» αποσταγματοποιών, ενόψει και της νέας κοινοτικής οδηγίας που πρόκειται να κυρωθεί στη χώρα το αργότερα μέχρι το τέλος του έτους.

Όλες οι πλευρές χαιρέτησαν την έγκαιρη ένωση δυνάμεων, δεδομένου ότι η αποσταγματική περίοδος ξεκινά στα μέσα Αυγούστου. 

Συμφωνήθηκε δε η άμεση συνεργασία των Υπουργείων και η επεξεργασία των προτάσεων της Ομοσπονδίας για τη θέσπιση νομοθεσίας, στο πνεύμα της απόφασης της ECOFIN, τόσο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους μικρούς παραγωγούς, όσο και για την εναρμόνιση της νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία, η οποία θα βοηθήσει την οινοποίηση των προϊόντων απόσταξης.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ