Έκλεισε και τρίτο τμήμα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο χωριό Μούλκι του δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία, έκλεισε το τρίτο τμήμα σχολείου, πανελλαδικά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές

Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ'2, που θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα τμήματα σχολείου που μπήκαν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού ήταν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί, και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Βατόπουλος για «50%+1» στα σχολεία: Ίσως τροποποιηθεί
Στα σχολεία και τα πρωτόκολλα που ισχύουν αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην κλείνουν τα σχολεία. Πέρυσι το κύριο εργαλείο που είχαμε, ήταν τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό λειτούργησε τα δύο πρώτα χρόνια αλλά είναι κακό για τη λειτουργία», τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Βατόπουλος, επισημαίνοντας πως «έχουμε τα test και τα εμβόλια».

Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βατόπουλος, «το 50%+1 έχει να κάνει με το λειτουργικό, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Το ευκολότερο θα ήταν ότι με δύο κρούσματα κλείνουν τα σχολεία. Προσπαθούμε με τα τεστ να εντοπίζονται τα κρούσματα. Αν δούμε ότι αυτό δεν περπατάει, θα τροποποιηθεί η στρατηγική».

 

φωτογραφία: eurokinissi

Δείτε επίσης:

"Λίφτινγκ" στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

Πηγή: iEfimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ