Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Newsroom
Newsroom

Τα πρωτα λεπτά αμεσως μετα το κλείσιμο της καλπης θα καταχωρηθούν τα πρωτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικα τμήματα

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Ακόμη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε, ότι περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών. Τα πρωτα λεπτά αμεσως μετα το κλείσιμο της καλπης θα καταχωρηθούν τα πρωτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικα τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.
Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.
 

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.


Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης λεπτό προς λεπτό στο live blog του Cretalive

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ